Anina kuhinja

Suha salama

Suha salama

Celo nosečnost sem se izogibala suhim mesninam, ker pravijo, da so lahko nevarne za mali rastoči plodek v trebuhu. Pa nič ne rečem, za zdravega dojenčka ni nobena prepoved prevelika. Pršut je še šel ampak suhe salame in klobase … Ko so se drugi mastili z dišečimi domačimi suhimi klobasami celo zimo (da ne omenjam, da so te male barabice dišale v shrambi še takrat, ko jih niti nihče ni jedel – groza!), sem zraven izgledala kot tisti kužki, ki se pretirano slinijo. 😉

No, meseci prepovedi so hitro (ko zdaj gledam nazaj) minili in zdaj, po dobrih dveh mesecih od poroda, sem končno prišla na svoj račun. Seveda za tako priložnost nisem zagrabila kar ene suhe salame ampak takšno pravo domačo, ki je mimogrede najbolj božanska, slastna, … suha salama kar sem jih kdaj jedla. Tako da vse pohvale eko kmetiji Karničar, ki izdeluje te pošastno dobre suhe salame. Poleg tega je ta salama goveja in sem se jo še toliko bolj z veseljem najedla. Pravijo namreč, da svinjina rada nagaja želodčkom še majhnih dojenčkov. Čeprav roko na srce, moj mali preko mene že lep čas je šunko, pa mu ni nič hudega.

Še delim sliko moje večerje. 🙂

Dober občutek imam, ko po dolgem času lahko jem brez slabe vesti, saj gre vse v mleko. Če bi toliko jedla med nosečnostjo bi zagotovo imela 30 kg plusa. No pa saj ne rečem, takšne večerje so bolj izjema. Večinoma se poslužujem mlečnih jedi za večerjo kot so gresi, mlečni riž, prosena kaša …

Lep praznični dan vam želim,
vaša Ana

Komentarji

  1. aaaaa umiraaaammm :)) pa ta na sliki še tak božansko zgleda :)))
    te domače so res najboljše in vredne greha! dober tek ana
    če boš kdaj ustvarjala sama tako salamco pa kr objavi recepet :)))

    1. Tanja, prav res so noro dobre. Jaz si že obetam pozimi sušene suhe klobase, ki jih delajo na kmetiji od mojega prijatelja. Mislim da se bom letos čisto predozirala. :))

      Glede recepta, pa velja. 😉

    1. Hehe 🙂 Tako dobre suhe salame, da bi prekoračila zadovoljstvo od smeha mojega malega še nisem jedla. Se vseeno splača. 😉 Je pa potem toliko bolj luštno napasti suhe poslastice.

Komentarja ni mogoče oddati.