Anina kuhinja

Testenine v paradižnikovi omaki z lososom in porom

Por in čebula med praženjem.

 

Dodan losos.

 

Končana omaka.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 1-2 osebi.

SESTAVINE:

–  polovica manjšega lososovega fileja
– 150 ml pelatov
– polovica čebule
– polovica manjšega pora
– ščepec soli in popra, peteršilja
– 2 stroka česna
– 1 čajna žlička paradižnikove mezge
– 70 g špaget

OPIS PRIRAVE:

Skuhamo testenine in jih odcedimo. Med kuhanjem narežemo lososa na kocke in poskrbimo da mu odstranimo koščice. Čebulo, česen in por prav tako narežemo na kocke. Čebulo in por stresemo v segreto olje na ponvi in ju malce popražimo. Ko postaneta zlato rumene barve jima dodamo koščke lososa in narezan česen in tudi te dva kakšno minutko pražimo na srednji do večji temperaturi. V ponev nato zlijemo pelate in dodamo še poper, sol in mezgo. Omako zavremo in ji primešamo skuhane testenine.

Dober tek!