nedelja, 05. februar 2012

Puranji zrezki v naravni omaki

Popečeni zrezki. Rumene pikice so česen v prahu.

Kokošja jušna osnova. V mojem primeru voda s koncentratom kokošje juhe.

Vretje jušne osnove s katero smo zalili zrezke.

Primešana voda z moko.



ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 2 minuti
ČAS KUHANJA: 10-15  minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

- 3 manjši puranji zrezki
- 2-3 dcl jušne osnove ( lahko le kocka stopljena v vodi)
- 1 čajna žlička česna v prahu ( ali 2 stroka česna narezana na drobno)
- ščepec soli in popra
- 1 dcl vode + 1,5 žlica moke

OPIS PRIPRAVE:

    Zrezke začinimo s soljo, česnom v prahu in poprom. Na ponev dodamo malce olja in jih malce popečemo. Popečenim dodamo jušno osnovo. Vse skupaj na srednji vročini kuhamo dokler polovica jušne osnove ne izhlapi. V kozarcu zmešamo vodo in moko in vse skupaj vmešamo v jušno osnovo, ter zavremo da se omaka zgosti.

Zrezke lahko postrežemo zraven raznih polpetov, krompirjevih jedi in solat.

Dober tek!

8 komentarjev:

  1. Česen v prahu? Halo???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. butl. vepa ti vse piše.

      Izbriši
  2. zeloooooo dobro mmmmmmmmmmmm

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo dobro:) Drugače sem pa namesto olja dala malo masla, uporabila sem pirino moko, in dodala še čebulo (preden se dolije jušna osnova). Priloga polenta:)z malo parmezana:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sliši se slastno. ;) Hvala, ker si svoje male trike delila z mano. :)

      Izbriši
  4. Zelo dobro,dodala sem še gobice-šampinjone.Za prste polizat :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mmm, super izboljšava. ;) Sem vesela, da je recept prišel prav. ;)

      Izbriši

Priporočeni recepti