Anina kuhinja

Pire pita z omako iz belega fižola v skodelici

Kuhan krompir z maslom.

 

Nadevanje skodelic.

 

Nadevani skodelici.

 

Pečen česen.

 

Pranje fižola.

 

Dodajanje sestavin v omako.

 

Končana omaka.
Nepečeni nadevani skodelici.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
ČAS KUHANJA: 30 minut
ČAS PEKE: 20-30 minut

Za dve skodelici-za dve osebi.

SESTAVINE:

– 3 stroki česna
– 4 krompirji
– 100-150 g zmletih paradižnikovih pelatov
– 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
– 400 g belega fižola iz konzerve
– ščepec peteršilja, bazilike, popra, soli, sladkorja
– polovica goeveje kocke
– 1-2 žlici margarine
– 2 žlici mleka
-olivno olje

OPIS PRIPRAVE:

Krompir olupimo in narežemo na manjše koščke, debeline približno polovico centimetra. Krompir zalijemo z vodo in jo posolimo, ter ga zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo na srednjo in ga kuhamo kakšne pol ure.
Med kuhanjem krompirja v ponev zlijemo kakšne 2 žlici olivnega olja. Dodamo mu narezan česen in fižol iz konzerve, ki ga predhodno operemo z vodo, da odstranimo gosto tekočino iz konzerve. Fižol malce popečemo in mu nato prilijemo pelate. Dodamo še paradižnikov koncentrat, baziliko, peteršilj, sladkor, sol in poper in vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi dokler večina tekočine ne izhlapi in nastane gosta omaka.
Kuhan krompir odcedimo in mu dodamo maslo in mleko. Dobro ga pretlačimo in nadevamo v pomaščene skodelice. Skodelice s pirejem napolnimo do polovice. Drugo polovico šalčke nadevamo s fižolovo zmesjo. Tako napolnjene skodelice položimo v segreto pečico na 180 stopinj za kakšnih 20 minut.

Namesto skodelic lahko uporabite manjši pekač za dva, ali pa sestavine povečate in uporabite večji pekač.

Dober tek!