Sestavine:
4 jajci
12 žlic moke
12 žlic sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
ščepec soli
12 žlic mleka
12 žlic olja
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
1 vrečka Dr. Oetker čokoladnega pudinga
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo s ščepom soli v čvrst sneg.
Rumenjakom dodamo sladkorja in stepamo do svetlo rumene barve, da se prostornina zmesi podvoji.
Takrat dodamo olje, mleko, presejano moko in pecilni prašek. Zmešamo in razdelimo zmes na dva dela.
V en del vmešamo vanilijev puding, v drug del čokoladni puding.
Nato pa v eno in drugo posodo počasi in nežno vmešamo polovico snega.
V namaščen pekač najprej vlijemo čokoladno zmes, nato pa še belo in z vilico delamo vijuge (ali osmice) da zmesi malce premešamo.
Položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 30-35 minut, da zobotrebec iz peciva pride čist.