Anina kuhinja

Bučkina omaka s smetano

Danes imam za vas recept za slastno omako, pripravljeno iz bučk. Omaka se izvrstno poda k kakršnikoli obliki krompirja, mesa, ali rib. Z njo lahko zanimivo popestrite svojo jed. Upam da vam bo všeč.


Na sliki bučkina omaka z pečenim krompirjem, tuno, svežim paradižnikom in korenčkom.

                                                        Foto: Kristijan Žontar, istock

ZAHTEVNOST: 1/5

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 2 osebi, seveda kot priloga.
SESTAVINE:
– 2 majhni cukini bučki
– ščepec česna v prahu
– ščepec soli, popra, peteršilja
– 200 g smetane za kuhanje ( manjša različica embalaže)
– majhno pest naribanega sira ( najbolše mešanega, ki se ga kupi že naribanega)
OPIS PRIPRAVE:
    Jed pričnemo z pripravo bučk, ki jih najprej dobro umijemo. Nato odrežemo oba konca bučke, ju odvržemo, ter nato bučki prepolovimo po vsej dolžini. Izrežemo sredico, tako da omaka ne bo vsebovala nobenih semen. Potem pa bučki naribamo.
    Naribani bučki potem stresemo v ogreto olje v ponvi, ter ju popečemo tako da spusti od sebe vodo in mogoče malce porumeni.Nato dodamo smetano za kuhanje, ščepec soli, česna v prahu in peteršilja in kuhamo dokler smetana ne zavre. Vrelo smetano kuhamo še kakšnih 10 sekund in nato odstavimo iz vroče plošče. Dodamo sir, in ko se stopi, omako dobro premešamo in smo končani in pripravljeni na postrežbo.

Veliko užitka pri kuhanju! DOBER TEK!